Opin varhain, että ruoka voi tehdä sinut sairaaksi ja ruoka voi parantua. Yksi määritelmä lääke on “yhdiste tai valmiste, jota käytetään sairauden hoitoon tai ehkäisyyn.” Jos etsit “Food As Medicine”, on olemassa lukuisia keskusteluja siitä, miten voit käyttää ruokaa ehkäistä ja hoitaa sairauksia. Lisäksi tätä käsitettä arvostellaan – että ruoka ei todellakaan ole lääketieteessä ja että tarvitsemme lääkkeitä parantaaksemme meidät. En minimoi lääkkeiden tarvetta joidenkin sairauksien hoidossa, bakteerien poistamisessa, jotka voivat vakavasti vahingoittaa meitä.

Ruoka ja juoma vaikuttavat lääkkeen tehoon

Kun olin 19, en olisi määritellyt sitä lääkkeeksi, – mutta opin varhain, että ruoka voi tehdä sinut sairaaksi ja ruoka voi parantua. Yksi määritelmä lääke on “yhdiste tai valmiste, jota käytetään sairauden hoitoon tai ehkäisyyn.” Jos etsit “Food As Medicine”, on olemassa lukuisia keskusteluja siitä, miten voit käyttää ruokaa ehkäistä ja hoitaa sairauksia. Lisäksi tätä käsitettä arvostellaan – että ruoka ei todellakaan ole lääketieteessä ja että tarvitsemme lääkkeitä parantaaksemme meidät. En minimoi lääkkeiden tarvetta joidenkin sairauksien hoidossa, bakteerien poistamisessa, jotka voivat vakavasti vahingoittaa meitä.

Kunnioitan myös elintarvikkeiden voimaa sekä siinä, miten se voi toimia meille että meitä vastaan.

Opin 19-luvulla, miten ruoka voi tehdä sinut sairaaksi. Söin Standard American Diet – pikaruokaa, pop, leivonnaisia. Onneksi se oli lisäksi joitakin tasapainoisempia aterioita (kiitos äitini hyvin opettanut ruokailutottumukset); mutta se oli vielä liian suuri osa minun ruokavalio. Ajattelin tietenkin, että se oli hieno – nopea ja helppo valintoja halusin tehdä, kun olin nuori. Mutta sitten se alkoi saada minut kiinni. Aloin tuntea oloni hyväksi enemmän kuin minusta tuntui hyvältä. Kun kamppailee tämän haasteen useita vuosia päätin, että oli aika muuttaa, mitä olin syömässä. Siivosin minun ruokavalio: poistaa pikaruokaa, paistetaan vain satunnaisesti, lopetti juominen pop. Sanomattakin on selvää, aloin tuntea paremmin – lisääntynyt energia, parempi ruoansulatus, selkeämpi pää. Jatkoin tehdä muutoksia ja oppia lisää, joka sai minut saamaan maisterin tutkinto ravitsemus ja viettää viimeiset 25 vuotta opiskelu, opetus ja harjoitellaan parempaa syömistä.

Tämä sinun tulee tietää antibiooteista

Tänään olen edelleen tunnistaa vallan ruokaa ja miten se tekee ihmisistä sairaita ja miten se voi tehdä ihmiset hyvin. Näen asiakkaita joka päivä paranemassa. He etsivät usein ravitsemus valmennus laihtuminen. Lisäksi laihtuminen tuloksia he saavat myös parantaa unta, normalisoitu ruoansulatus, lisääntynyt energia, ja enemmän. Nämä muutokset tulevat usein yllätyksenä ihmisille. Mutta se ei ole mitään uutta siitä, mitä tutkimus kertoo meille. Ihmiset, jotka syövät hyvin ja tekevät terveellisiä elämäntapoja valintoja eivät kokea parempaa terveyttä kaikilla alueella.

Jos tarkastellaan väestön ympäri maailmaa, jotka elävät pitkään ja menestyä ne ovat hyvin erilainen ruokavalio kuin Standard American Diet. Tietenkin heidän elämäntapansa on erilainen monin tavoin samoin. Mutta meidän on tunnustettava nämä erot ja voimme oppia niistä ja tehdä muutoksia myös itsellemme. Dan Buettnerin kirja Blue Zones antaa meille jonkinlaisen perustan tälle ymmärrykselle. Ja on olemassa lukuisia tutkimuksen tarkastellaan pitkään eläviä yksilöitä ja ruokavalion vaikutuksia.

Kun sinulla on ruokaa kehosi tarvitsee voit laihtua, on selkeä pää ja saada energiaa! Ja bonus – voit nauttia ruokaa myös. Erittäin ravitseva maistuu herkulliselta myös!