Mukaan Ayurveda, ruoansulatus on terveyden perusta. Riippuen meidän dosha, jotkut elintarvikkeet voivat olla suotuisa, kun taas toiset olisi vältettävä.

Doshan ja heidän ruokavalionsa ymmärtäminen

Mukaan Ayurveda viisi elementtiä-maa, vesi, tuli, ilma ja eetteri yhdistyvät pareittain muodostavat kolme dynaamista voimaa kutsutaan doshas. Dosha tarkoittaa kirjaimellisesti “, joka muuttuu.” Doshas liikkuvat jatkuvasti dynaamisessa tasapainossa keskenään. Kolme doshas kutsutaan Vata, Pitta ja Kapha.

Vata Vata on voima koostuu eetteri ja ilma, mittasuhteet eetteri ja ilma määrittää, miten aktiivinen Vata on. Vata ohjaa hengitystä, silmäluomien vilkkumista, lihasten ja kudosten liikkeitä, sydämensykettä, laajentumista ja supistumista, sytoplasman ja solukalvojen liikkeitä sekä yksittäisten impulssien liikkumista hermosoluissa. Vata hallitsee myös sellaisia tunteita ja tunteita kuin tuoreus, hermostuneisuus, pelko, ahdistus, kipu, vapina ja kouristukset.

Pahentunut Vata-ahdistusta, huoli, taipumus ylilijäämä, unettomuus, krooninen väsymys, henkinen ja emotionaalinen masennus, fyysinen jännitys ja muut stressin oireet, heikentynyt immuunijärjestelmä, päänsärky, alipainoinen, ummetus, ihon kuivuminen, henkinen sekaannus, emotionaalinen konflikti, kyvyttömyys tehdä päätöksiä, impulsiivisuus, nopea ja irrallinen puhe, fantasia, illuusiot ja tunteet on kevytmielinen ja poistettu ajatuksia, tunteita tai olosuhteita, ovat laulaa törkeän vata.

VATA FOODS Ylimääräinen vata voidaan tasapainottaa ravitsevia ja kudosten rakentamiseen elintarvikkeita, jotka ovat lämpimiä, kostisia, raskaita, pehmeitä ja öljyinen, sekä elintarvikkeita makea, hapan ja suolainen maku. Henkilö vata perustuslaki olisi suosia elintarvikkeita, kuten kuumaa viljaa ghee, runsas keitot ja vihannekset, ja koko keitetyt jyvät.

Vata rauhoittavia elintarvikkeita- Vihannekset: Parsa, punajuuret, porkkanat, kurkku, vihreät pavut, okra (bhindi), sipulit ja valkosipuli, retiisit, bataatit, nauriit. Hedelmät: Banaanit, kookospähkinät, päivämäärät, mangot, melonit, persikat, kaikki makeat hedelmät yleensä. Jyvät: Kaura, riisi ja vehnäSoft-maitotuotteet: raejuusto, Ghee

Pitta Pitta on veden ja tulen luoma voima. Nämä voimat edustavat muutosta. Ne eivät voi muuttua toisiinsa, mutta ne moduloivät tai hallitsevat toisiaan ja ovat elintärkeitä elämänprosessien tapahtumiseksi. Pitta hallitsee ruoansulatusta, imeytymistä, omaksumista, ravitsemusta, aineenvaihduntaa, kehon lämpötilaa, ihon värisen, silmien kiiltoa, älykkyyttä ja ymmärrystä. Psykologisesti pitta herättää vihaa, vihaa ja kateutta.

Vata, pitta vai kapha. Tiedätkö ayurveda kehotyyppisi?

Pitta FoodsVoit tasapaino ylimääräinen pitta elintarvikkeita, jotka ovat viileitä, kuivia ja raskaita lievä, luonnollisesti makea, karvas tai supistava makuMild mausteet kuten kumina, korianteri ja korianteri ovat erityisen hyödyllisiä pitta. Esimerkiksi maito, riisi, pavut, höyrytetyt vihannekset ja hedelmät ovat hyviä pitta-ihmisille

Ptta rauhoittavia elintarvikkeita Öljyt: ghee, kookosöljy, oliiviöljy,. Vihannekset ja hedelmät: voi syödä useimmat vihannekset ja hedelmät. Vihreä korianteri, korianterin siemenet, kardemumma, ituja ja raaka-aineitaGrains: Ohra, kaura, vehnä, parboiled riisi.

Kapha Kapha on veden ja maan voima. Kapha on rakenne ja voitelu. Vesi on kaphan tärkein ainesosa, ja tämä kehon vesi on vastuussa fysiologisesti biologisesta voimasta ja luonnollisen kudoksen kestävyydestä kehossa. Kapha voitelee liitokset; tarjoaa kosteutta iholle; auttaa parantamaan haavoja; täyttää tilat kehossa; antaa biologisen lujuuden, elinvoiman ja stabiilisuuden; tukee muistin säilyttämistä; antaa energiaa sydämeen ja keuhkoihin, ja ylläpitää immuniteettia.